Om Vartov

Den historiske bygning Vartov ejes af Grundtvigsk Forum og er et kulturelt kraftcenter midt i byen med Københavns Rådhus som nærmeste nabo.

Vartov dengang og nu

Vartov er en historisk bygning med rødder tilbage til det tidligste København. Fundamentet hviler bl.a på resterne af Absalons bymur og på det sted, hvor Tycho Brahe en overgang udførte sine observationer. De nuværende bygninger fra 1724-25 var til at begynde med hospital.  I dag lægger bygningerne hus til en lang række institutioner, centre og aktiviteter, ligesom man i Vartov finder et kollegium for studerende. 

Grundtvig i Vartov

En epoke i Vartovs historie er tiden hvor N.F.S. Grundtvig var ansat som præst i Vartov kirke (1839-72). Dette sætter stadig sit præg på Vartov, da Grundtvigsk Forum i 1947 købte bygningerne, der i dag huser Grundtvigsk Forum, Grundtvig-Akademiet , Grundtvig-Biblioteket, Grundtvig Centeret samt en mængde folkeoplysende, meningsdannende og kulturelle foreninger og virksomheder. Vartov summer af liv fra kælder til kvist og lægger lokaler og talerstol til et væld af aktiviteter og arrangementer – helt i Grundtvigs ånd.

Kurser og konferencer i Vartov

Vartov har i mere end 50 år ligeledes fungeret som kursus- og konferencested. Den historiske bygning har inden for de senere år gennemgået en omfattende renovering, så lokalerne i dag fremstår moderne og tidssvarende. Se Vartovs konference- og mødelokaler

Arrangementer i Vartov

Grundtvigsk Forum arrangerer hvert år spændende foredragsrækker af samfundsrelevant karakter.

Se program for arrangementer i Vartov

Vartov kirke

Vartov kirke har siden 1920 tilhørt Vartov Valgmenighed, som regelmæssigt holder gudstjeneste her. 

Besøg Vartov Kirke

Københavns og Vartov Valgmenigheder